Men glass kan man ändå äta!
Förra våren och sommaren blev jag väldigt förtjust i vattenmelonsglass, vilket var en ny bekantskap för mig. Till julen fick jag en glassmaskin av min bror så vad passar väl bättre än att försöka laga lite egen vattenmelonsglass/sorbet? För er som inte har glassmaskin så borde denna sorbet ändå gå utmärkt att laga!
En mindre smickrande bild från Lefkas förra sommaren med vattenmelonglassen i högsta hugg |
Ingredienser:
vattenmelon, kanske 300-500g
2 dl vatten
1 dl socker (+eventuellt någon tesked vaniljsocker)
juice från en lime
2 äggvitor
Så här gjorde jag:
1. Jag fryste glassmaskinen över natten.
2. Jag löste upp sockret i vattnet med hjälp av värme. Sedan lät jag det svalna till kylskåpstemperatur.
3. Jag skar vattenmelonen i små bitar och avlägsnade kärnorna.
4. Jag mixade ihop vattenmelonen med sockerlösningen och limejuicen med hjälp av en stavmixer tills "smeten" var jämn.
5. Jag vispade äggvitorna och körde sedan allt i glass maskinen tills konsistensen verkade bra.
Ingen glassmaskin?
1. Skär upp vattenmelonen i små, kärnfria bitar och lägg dem i frysen för några timmar.
2. Lös upp sockret i vattnet med hjälp av värme. Låt det svalna till kylskåpstemperatur.
3. Blanda ihop den frysta vattenmelonen, sockerlösningen och limejuicen med hjälp av en mixer. Sätt blandningen i frysen för cirka en halvtimme.
4. Vispa upp äggvitorna och bland dem med vattenmelonsmeten.
5. Låt blandningen stå i frysen i ca 2 timmar. Ta ut den ibland och rör om.
Receptet är delvis inspirerat av Victorias provkök
Jättegott blev det, rekommenderar varmt receptet!
Här har glassen hunnit smälta lite, men underbart god var den ändå! |
Verkar vara en populär gåva det där hos bröder. Min bror gav också en glassmaskin åt mig i födelsedagspresent. :D Till och med jag som inte är en sån glassmänska har börjat käka glass nu. :P
ReplyDeleteHehe tydligen. Det är nog behändigt! Synd bara att man, åtminstone med min glassmaskin måste planera att man vill äta glass ca 8 timmar i förväg... :(
Delete